Klassiek ballet

 

19123151782_ca81a72e2b_cBij Dans- en Balletstudio Like2Dance mag je al vanaf 2 jaar op klassiek ballet. Bij de allerkleinsten beginnen we op en speelse manier met het kennismaken met de klassieke ballettechniek. De eerste basisposities worden bijvoorbeeld aangeleerd, maar uiteraard wisselen deze oefeningen zich veelvuldig af met speelse oefeningen, zoals improvisatie, waarin de fantasie van de kinderen een grote rol speelt.

Naarmate de kinderen steeds ouder worden komt er meer ballettechniek bij kijken en als ze een jaar of 7-8 zijn doen ze een volledige balletles, oefeningen aan de barre, in het midden en over de diagonaal. Maar er wordt ook aan dansjes en combinaties gewerkt voor bijvoorbeeld voorstellingen. Als de kinderen 11 jaar zijn en ze zijn er klaar voor (altijd in overleg met de docent) mag er voorzichtig met spitzen begonnen worden. Dit wordt door de docenten goed begeleid.

Klassiek ballet is er voor alle leeftijden, dus ook voor volwassenen. Het spreekt voor zich dat deze balletlessen vol ballettechniek zitten, maar ook daar wordt aan combinaties gewerkt.

Klassiek ballet is een goede basis voor elke vorm van dansen!!!