Even voorstellen

 

IMG_1900Marjolijn van den Bergh

 

 

 

 

 

Marjolijn is de drijvende kracht achter Like2Dance en samen met haar gepassioneerde team is zij verantwoordelijk voor alle danslessen bij Like2Dance. Vanuit haar achtergrond staat zij nu achter de visie: Waar plezier voorop staat wordt veel geleerd!!!

Marjolijn is op haar zevende begonnen met het volgen van danslessen. Ze vond het leuk, had er plezier in en dat was belangrijk want een echte uitblinker was ze niet. Tijdens haar eerste voorstelling kon je haar vooral herkennen doordat ze steeds met alles te laat was. Maar… waar plezier al niet goed voor is, ze ging door met dansen en al snel werden het meerdere uren in de week. Wat begon met jazzballet, werd uitgebreid met tapdance en streetdance en later ook klassiek ballet. Naast de gebruikelijke lessen greep zij ook alle kansen aan om aan workshops en cursussen deel te nemen. Op haar 16e is ze begonnen met het geven van streetdance lessen.

Dit vond ze geweldig om te doen en wat begon met één les breidde zich in een razendsnel tempo uit naar veel meer lessen in de week, ook lessen in tapdance en klassiek ballet (aan kleine kinderen). Om het lesgeven goed onder de knie te krijgen volgde Marjolijn diverse bijscholingscursussen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Ook behaalde ze diverse certificaten bij Train the Trainers, voor o.a. Streetdance en HipHop instructor, maar ook Step instructor en de internationale Urban Funk Streetdance/HipHop opleiding behaalde ze glansrijk. Sinds kort is zij gecertificeerd in het geven van Gladiator Workouts.

Naast het lesgeven hielp Marjolijn ook mee aan de organisatie van de grote voorstellingen van de school waar zij lessen gaf en volgde. Dit alles deed Marjolijn naast haar studie Culturele en Maatschappelijke Vorming, waar zij afstudeerde in 2004 met als afstudeerrichting Recreatie en als scriptie onderwerp: ‘Dans als recreatieve vrijetijdsbesteding’.

Sinds 2008 heeft Marjolijn de leiding over haar eigen dans- en balletstudio. Omdat het ledenaantal snel groeide werd de toenmalige locatie te klein.  In 2009 kwam er een prachtige locatie voor de balletschool op haar pad en daarmee kwam haar droom voor de school uit. Een Dans- en balletstudio met 3 grote ruime zalen, voldoende kleedruimte en een riante ontvangst- en wachtruimte in het hartje van Loosduinen. 

Sinds juni 2017 combineert Marjolijn haar werkzaamheden voor Like2Dance met een baan bij Avonturia de Vogelkelder, waar zij eerst verantwoordelijk was voor de Marketing & Communicatie en Evenementen en sinds november 2020 is zij manager bij Avonturia. Deze combinatie heeft Marjolijn veel nieuwe dingen gebracht voor zowel Like2Dance als haar persoonlijke ontwikkeling, waarmee haar gedrevenheid en enthousiasme voor Like2Dance nog meer gegroeid is. Marjolijn is op de achtergrond nog nauw betrokken bij Like2Dance, maar zij zal eind 2022 het stokje gaan overdragen aan Rachel en haar vriend Mitchell. Rachel en Mitchell zullen dan de trotse eigenaren van Like2Dance gaan worden. In juni 2022 heeft Marjolijn voor het laatst de shows van Like2Dance georganiseerd en daar al symbolisch afscheid genomen.